CATERING

Zapraszamy Państwa do zapoznania się z ofertą cateringową na uroczystości rodzinne
i firmowe. W oparciu o indywidualne oczekiwania i potrzeby, zapewniamy catering rodzinny
w zakresie organizacji: chrzcin, komunii, urodzin, przyjęć dla dzieci, rocznic.

W zakresie cateringów firmowych, oferujemy obsługę począwszy od zebrań, obrad, poprzez uroczyste bankiety, sympozja i konferencje, kończąc na obsłudze targowej.

W wyborze menu służymy radami doświadczonego Szefa Kuchni.

Na życzenie zapewniamy stoły, krzesła, zastawę, obrusy, dekorację oraz profesjonalną obsługę kelnerską.

Proponujemy m.in.:

Przekąski

  • Tartinki bankietowe
  • Mini tartinki z ciasta francuskiego
  • Mini bułeczki bankietowe
  • Miniwrapy pikantne
  • Babeczki pikantne z pastą grzybową
  • Babeczki faszerowane szpinakiem i serem feta
  • Jajka faszerowane
  • Tartaletki słone
  • Koreczki z pieczonym kurczakiem, pomidorkiem koktajlowym, serem żółtym
  • Koreczki z mozzarelli i pomidorków cherry
  • Koreczki z salami, papryką i żółtym serem
  • Koreczki z kabanosem, serem camembert i oliwką
  • Śliwki w boczku
  • Melon w szynce parmeńskiej
  • Mini szaszłyki – kurczaki z owocami
  • Mini szaszłyki – indyk z warzywami
  • Nuggetsy z dipem
  • Warzywa grillowane z dipami
  • Mięsa pieczone z dipami
  • Tartaletki owocowe
  • Kruche ciasteczka
  • Koreczki owocowe
  • Owoce filetowane
  • Patery ciast

Zupy i kremy

  • Rosół z makaronem lub kołdunami
  • Zupa pomidorowa z makaronem lub ryżem
  • Zupa pieczarkowa z makaronem
  • Zupa cebulowa z grzankami
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z białych szparagów
  • Krem szpinakowy
  • Krem z porów
  • Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi lub mięsnymi
  • Żurek tradycyjny z białą kiełbasą i jajkiem

Dania z drobiu

  • Grillowany filet z kurczaka w sosie pesto z nutą pietruszki
  • Kotlet de volaille z serem żółtym
  • Filet z kurczaka faszerowany kurkami
  • Pierś z indyka z warzywami
  • Pierś z indyka grillowana z sosem pomidorowo-ziołowym
  • Kotlet eskalopek z sosem czosnkowym
  • Udko z kurczaka
  • Roladka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
  • Stripsy
  • Kaczka pieczona z majerankiem, jabłkami karmelizowanymi i rozmarynem

Dania z wieprzowiny

  • Kotlet schabowy tradycyjny
  • Schab w sosie własnym
  • Kotlet szwajcar nadziewany serem żółtym i szynką
  • Gulasz wieprzowy
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z oscypkiem oraz sosem żurawinowym
  • Stek wieprzowy grillowany

Dania z wołowiny

  • Gulasz wołowy
  • Zrazy wołowe z szynką parmeńską i ogórkiem kiszonym
  • Polędwica wołowa z patelni
  • Wołowina po prowansalsku
  • Wołowina duszona w czerwonym winie
  • Pieczeń wołowa z warzywami z nutą czerwonego wina i rozmarynu

Ryby

  • Filet z dzikiego dorsza bałtyckiego
  • Pstrąg pieczony w szpeku z dipem z pieczonej papryki i świeżej mięty
  • Łosoś pieczony z rozmarynem
  • Sola w sosie koperkowym lub pieczarkowym

Dania wegetariańskie

  • Spaghetti ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi i serem gorgonzola
  • Penne zapiekane z pieczarkami w sosie serowym
  • Lasagne warzywne
  • Mix pierogów (ruskie, z kapustą i grzybami, ze szpinakiem)
  • Naleśniki z warzywami zapiekane z parmezanem
  • Ser camembert grillowany z ananasem i żurawiną
  • Warzywa grillowane w sosie serowym
  • Naleśniki ukraińskie
  • Cukinia faszerowana ryżem z dodatkiem warzyw
  • Kotlety z soczewicy z pieczarkami

Dobczyckie Przysmaki

  • Pierogi ruskie
  • Pierogi z mięsem
  • Pierogi z serem
  • Pierogi z wątróbką
  • Pierogi ze szpinakiem
  • Krokiety z mięsem
  • Krokiety z kapustą i grzybami
  • Bigos
  • Strogonow

Pasty

  • Penne z kurczakiem
  • Spaghetti carbonara z boczkiem i śmietaną
  • Spaghetti bolognese
  • Tagiatelle z kurczakiem w sosie curry z jabłkiem
  • Lasagne bolońskie
  • Lasagne warzywne

Zimna płyta

  • Deska wędlin
  • Deska serów regionalnych lub serów pleśniowych
  • Deska mięs pieczonych
  • Mini pomidory z mozzarellą skropione balsamico
  • Łódeczki pomidorowe nadziewane tuńczykiem
  • Suszone śliwki owinięte chrupiącym bekonem
  • Jajka faszerowane
  • Marynaty domowe
  • Smalec Szefa Kuchni
  • Galaretki drobiowe
  • Galaretki wieprzowe
  • Jajka z szynką w galarecie
  • Śledź po japońsku
  • Śledź w śmietanie
  • Śledź w porach
  • Koreczki śledziowe po góralsku

Sałatki

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Kurczak w majonezie
  • Mix sałat z kurczakiem marynowanym
  • Wiosenna
  • Pieczarkowa
  • Hawajska z wędzonym kurczakiem
  • Gyros
  • Panierowany kurczak
  • Sos tatarski

Dodatki

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Ziemniaki po krakowsku
  • Ziemniaki smażone w ziołach
  • Frytki
  • Kasza jęczmienna z grzybami
  • Ryż
  • Kluski szpinakowe
  • Warzywa grillowane
  • Warzywa świeże duszone w białym winie
  • Mix zielonych sałat z sosem vinegrette
  • Bukiet warzyw
  • Zestaw surówek
  • Mizeria
  • Surówka colesław
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Kapusta czerwona zasmażana
  • Kapusta biała zasmażana
  • Ćwikła z chrzanem
  • Buraczki zasmażane

W celu przygotowania indywidualnej oferty, zapraszamy do kontaktu:
Kinga Tomaszewska, tel. 733 008 533, e-mail: k.tomaszewska@hoteldobczyce.pl